Tripa Fibran
É a tripa máis adecuada para a elaboración de embutidos curados.
Aplicacións: salchichón, chourizo, longaniza, salami, fuet, lombo,
sobrasada...
En dous calibres medio ou grande.
Información
É a tripa máis adecuada para a elaboración de embutidos curados.
Aplicacións: salchichón, chourizo, longaniza, salami, fuet, lombo,
sobrasada...
En dous calibres medio ou grande.
PRETRATAMENTO DA TRIPA
Para obter as propiedades óptimas no proceso de embutición, a tripa FIBRAN necesita dun pretratamento en salmoira antes da súa utilización.
Preparación da salmoira: Mesturar auga entre 20-25º C e sal fina a unha concentración entre o 12,5 e 17,5% (p/p).
Axitar ben a salmoira ata a completa disolución do sal; é recomendable a utilización dalgún sistema de axitación para acelerar o proceso.
Si se quere empregar algún antifungos para evitar o crecemento de flor no embutido recoméndase a utilización dun segundo baño, logo da embutición, con antibióticos tipo Pimaricina (o uso de sorbato potásico debilita as propiedades fÃsicas do coláxeno). Para manter a funcionalidade da Pimaricina tense que taponar o baño con Citrato Sódico (11 gr. por L.).
TEMPO DE INMERSIÓN DA TRIPA
Sticks: Un mÃnimo de 20 minutos.
Pezas: 20-30 minutos.
Madexas: Máis de 30 minutos.
Bobinas: Un mÃnimo de 30 minutos (desbobinalas antes de usar).
Non hai comentarios de clientes por agora.
Perdiz en Escabeche con Óso -...
ver »Perdiz en Escabeche sen Óso -...
ver »Coello de Monte en Escabeche -...
ver »Xudías con Perdiz de Monte -...
ver »Paspallás en Escabeche - Gran Vuelo
ver »Fío de Caña Nº 5 (Non Encerado)
ver »Queixo Catadoiro - San Simón da...
ver »Queixo Catadoiro - Tetilla (D.O.)
ver »Queixo Catadoiro - Queixo Galego
ver »
Síguenos