Categorias

Queixo Catadoiro - Queixo Galego Ampliar

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo galego curado, duns 750 g.

Máis detalles

Dispoñibilidade : Dispoñible

8,32 €

Este queixo elabórase con leite de vaca, natural e enteiro, cru ou pasteurizado, procedente das razas "rubia galega", "frisona", "pardo-alpina", e dos seus cruces.

Nesta versión curada, está elaborada con leite de vaca, cun período de maduración mínima de seis meses. E o queixo coñecido tradicionalmente como "queixo de nabiza!, "queixo do tempo dos nabos" ou "queixo do ano".

A súa forma tamén é lenticular ou cilíndrica, e a súa cara horizontal superior pode ser lixeramente cóncava. O seu tamaño está comprendido entre 120 y 200 mm de diámetro e unha altura de entre 30 e 100 mm. O seu peso oscila entre 0,5 e 2,0 kg.

Este queixo caracterízase pola súa dureza, sendo difícil o corte, e pode fraturarse en astillas, principalmente nos bordes. Presenta unha corteza non diferecia de cor amarela moi intensa, brillante e de aspecto graxo. A súa pasta, de cor amarela intensa, é moi compacta.

Dentro das súas características sensoriais encontramos un aroma lácteo, intenso e evolucionado cara a unha mateiga lixeiramente rancia, cunha sensación olorosa penetrante e de certo picor.

O seu sabor é algo máis salago de baixa acidez, e amargor medio a baixo. Lembra a manteiga predominantemente, con lixeiras notas a vainilla e froitos secos. Sobresae unha sensación de picoar. O regusto é amargo, a manteiga e a vainilla.

O seu sabor Ã© algo máis salgado, de baja acidez, e amargor medio a baixo. Lembra á manteiga predominantemente, con lixeiras notas a vainilla y froitos secos. Sobresae unha sensación de picor. O regusto é amargo, a manteiga e a vainilla.

Non hai comentarios de clientes por agora.

Escribe a túa opinión

Escribe a túa opinión

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo galego curado, duns 750 g.

Escribe a túa opinión