Categorías

your content here

Queixo Catadoiro - Queixo Galego Ampliar

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo galego curado, duns 750 g.

Más detalles

Disponibilidad: Disponible

8,32 €

Este queixo elabórase con leite de vaca, natural e enteira, crúa ou pasteurizada, procedente das razas "rubia galega", "frisona", "pardo-alpina", e dos seus cruces.

Nesta versión curada, está elaborada con leite de vaca, cun período de maduración mínima de seis meses. E o queixo coñecido tradicionalmente como "queixo de nabiza!, "queixo deo tempo dos nabos" ou "queixo do ano".

A súa forma tamén é lenticular ou cilíndrica, e a sua cara horizontal superior pode ser lixeramente cóncava. O seu tamaño está comprendido entr 120 y 200 mm de diámetro e unha altura de entre 30 e 100 mm. O seu peso oscila entre 0,5 e 2,0 kg.

Este queixo caracterízase pola súa dureza, sendo difícil o corte, e pode fracturarse en astillas, principalmente nos bordes. Presenta unha corteza non difereciada de cor amarelo moi intenso, brilante e de aspecto graxo. A sú a pasta, amarela intens, é moi compacta.

Dentro das súas características sensoriales encontramos un aroma lácteo, intenso e evolucionado hacia unha mateiga lixeiramente rancia, cunha sensación olorosa penetrante e de certo picor.

O seu sabor é algo máis salado de baixa acidez, e amargor medio a baixo. Lembra a manteiga predominantemente, con lixeiras notas a vainilla e frutos secos. Sobresae unha sensación de picoar. O regusto é amargo, a amanteiga e a vainilla

Su sabor es algo más salado, de baja acidez, y amargor medio a bajo. Recuerda a la mantequilla predominantemente, con ligeras notas a vainilla y frutos secos. Sobresale una sensación de picor. El regusto es amargo, a mantequilla y a vainilla.

No hay comentarios de clientes por ahora.

Escribe tu opinión

Escribe tu opinión

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo Catadoiro - Queixo Galego

Queixo galego curado, duns 750 g.

Escribe tu opinión