Categorias

Chorizo Criollo Ampliar

Chorizo Criollo

Mestura de aditivos, especias e condimentos, de uso charcuteiro, para a elaboración do produto cárnico non tratado pola calor denominado "Chourizo branco" ou "Longaniza branca", curado por métodos tradicionáis durante polo menos 30 días.

Envase para a elaboración de 4 kilos da mellor longaniza-chorizo branco.

Máis detalles

Dispoñibilidade : Dispoñible

2,53 €

MODO DE EMPREGO

CARNES: Deben estar oreadas e frías. Deben ser con preferencia de porco, se se quere pódese engadir un 25% de tenreira.

ELABORACIÓN: Unha vez picadas as carnes según costume, pesalas e engadirlle un paquete por cada 4 kilos de carne, xunto cun pouco de auga ou viño. Amasar todo ben, deixando a masa unhas horas en repouso antes de embutir.

EMBUTIDO: Ao embutir procurar que a tripa quede apretada e sen ocos con aire. Se o consumo vai ser rápido (frito ou asado), embutir en tripa fina. Para consumo curado usar calibres de medios a grosos.

CURACIÓN: Unha vez embutido, colgar as pezas nun lugar fresco e sen correntes de aire. Dependendo do calibre das mesmas, tardarán máis ou menos en curar.

IMPORTANTE: Obsérvese, durante todo o proceso, a máxima hixiene dos útiles e persoas que interveñan.

NOTA: De cara a que o embutido se conserve ben, soamente debe elaborarse cando as condicións ambientáis propias da época de matanza o permitan; evitando os períodos de néboa, temperatura alta ou ambiente seco.

Peso Neto 155 g.

Non hai comentarios de clientes por agora.

Escribe a túa opinión

Escribe a túa opinión

Chorizo Criollo

Chorizo Criollo

Mestura de aditivos, especias e condimentos, de uso charcuteiro, para a elaboración do produto cárnico non tratado pola calor denominado "Chourizo branco" ou "Longaniza branca", curado por métodos tradicionáis durante polo menos 30 días.

Envase para a elaboración de 4 kilos da mellor longaniza-chorizo branco.

Escribe a túa opinión