- Sacar de mis favoritos
- Agregar a mis favoritos
- Imprimir
Queixo Roquefort Francés
O roquefort é un queixo azul francés de leite de ovella coagulada procedente da rexión de Causses del Aveyron. De importación.
your content here
O roquefort é un queixo azul francés de leite de ovella coagulada procedente da rexión de Causses del Aveyron. De importación.
É un queixo de leite de ovella da raza Lacaune, a única capaz de adaptarse as rigurosas condicions climáticas que dsetacan polas súas fortes variaciones de temperatura. É un queixo de pasta verde (fromage à pâte persillée) con un peso medio de 2,5 kg.
A masa gárdase en forma de bolas en adegas abertas nas calizas de Roquefort-sur-Soulzon. O seu perÃodo de degustación óptima atópase entre os meses de abril a octubre tras un afinado de cinco meses, o que favorece o desenvolvemento dos mofos intrenos do xénero Penicillium; pero é un queixo excelente en calqueira época do ano.
Polo seu forte e inteso sabor e olor, é desgaradable para algunhas persoas e excelente para outras. Xeneralmente os grandes catadores de aromas alimenticios califÃcano como un queixo de sabor exquisito.
A súa textura e firme e lisa e pode untarse con certa facilidade. O seu aroma é leitoso, a noces e pasas. O seu sabor é salgado, complexo, cun regusto ácido. Os queixos para o mercado francés solen ser menos salgados que os destinados a exportación. Pode servirse con apio ou uvas, o nunha tabla ou bufé de queixos. Excelente con pan de baguette e peras ou con panecillos integrales e berros. O seu sabor e textura suavÃzase ao ser mesturado con queixo creo ou manteiga. O roquefort é un queixo ideal para incorporalo a cualqueira receta a base de queixo azul. O seu delicaod sabor non afoga o do resto de ingredientes. É excelente en salsa de queixo azul para ensaladas, recheos para tartaletas e canapés, salsas para carne, etc.
No hay comentarios de clientes por ahora.
Síguenos