- Sacar de favoritos
- Agregar este produto a favoritos
- Imprimir
Gorgonzola Italiano
Queixo italiano importado de mesa, de pasta cremosa e untuosa, feito con leite enteiro pausterizado de vaca.
Información
Queixo italiano importado de mesa, de pasta cremosa e untuosa, feito con leite enteiro pausterizado de vaca.
Existen dúas variedades de queixo gorgonzola:
Este produto cúrase durante dous meses como mÃnimo se é do tipo doce, e máis de tres se é do tipo picante.
O proceso de curado do soro de leite faise a baixa temperatura, durante o cuaxado introdúcense barras para que nas cavidades das perforacións proliferen os mofos, dando asà esa cor marmolina de vetas azuis. O produto final cúrase durante un perÃodo de tres a catro meses, a duración do proceso dependerá da consistencia final que se lle queira dar a pasta, máis tempo, máis dura e consistente, menos tempo máis branda.
Emprégase como ingredente saborizador en diferentes pratos da cociña italiana, por exemplo engádese na cocción final do risotto, forma parte dos ingredentes do tradicional prato denominado polenta. En certas ocasións engádese á pizza como "agregado arriba". Non obstante, o uso máis popular do queixo é untado nun pan branco italiano acompañado de olivas negras e unhas follas de endivia. Emprégase tamén como postre trala comida, xunto con diversas froitas coma peras.
Non hai comentarios de clientes por agora.
Síguenos