Categorias

Gorgonzola Italiano Ampliar

Gorgonzola Italiano

Queixo italiano importado de mesa, de pasta cremosa e untuosa, feito con leite enteiro pausterizado de vaca.

Máis detalles

Dispoñibilidade : Dispoñible

22,67 €

22,67 € por kg

Existen dúas variedades de queixo gorgonzola:

  • Doce, que presenta un aspecto cremoso e mórbido cun sabor particular e característico lixeiramente picante.
  • Picante, cun sabor máis preciso e forte, ademáis a pasta é moito máis consistente


Este produto cúrase durante dous meses como mínimo se é do tipo doce, e máis de tres se é do tipo picante.

O proceso de curado do soro de leite faise a baixa temperatura, durante o cuaxado introdúcense barras para que nas cavidades das perforacións proliferen os mofos, dando así esa cor marmolina de vetas azuis. O produto final cúrase durante un período de tres a catro meses, a duración do proceso dependerá da consistencia final que se lle queira dar a pasta, máis tempo, máis dura e consistente, menos tempo máis branda.

Emprégase como ingredente saborizador en diferentes pratos da cociña italiana, por exemplo engádese na cocción final do risotto, forma parte dos ingredentes do tradicional prato denominado polenta. En certas ocasións engádese á pizza como "agregado arriba". Non obstante, o uso máis popular do queixo é untado nun pan branco italiano acompañado de olivas negras e unhas follas de endivia. Emprégase tamén como postre trala comida, xunto con diversas froitas coma peras.

Non hai comentarios de clientes por agora.

Escribe a túa opinión

Escribe a túa opinión

Gorgonzola Italiano

Gorgonzola Italiano

Queixo italiano importado de mesa, de pasta cremosa e untuosa, feito con leite enteiro pausterizado de vaca.

Escribe a túa opinión